Лого на страниците (малко).

Заглавна страница > Четива > Когато нещата не вървят… > Що не ми тръгва принтерът?

 

Александър Иванов

Когато нещата не вървят

Що не ми тръгва принтерът?

А включил ли си го? А сигурен ли си, че има мастилница/тонер касета? А хартия сложи ли му — принтерите все пак работят с хартия.

Ако всичко това е наред, погледни индикаторните лампички на принтера — свети ли някъде червена лампичка до бутон с надпис „On Line“? Натисни бутона — лампичката трябва да стане жълта или зелена. Принтерите от по-евтин клас нямат такъв бутон, ама индикаторна лампичка „On Line“ имат.

Ако индикаторната лампичка „On Line“ свети зелено или жълто, опитай да пуснеш една страничка за печат.

В диалоговия прозорец за печат погледни дали е избран правилно принтерът. Дори ако компютърът е свързан само с един принтер, както е обикновено вкъщи, може да има избор от други, например, „псевдопринтери“, които изпращат данните във файл, или пък да е запазен драйвер за стария ти принтер, от който отдавна си се отървал.

Ако компютърът и принтерът си „говорят“, лампичката „On Line“ трябва да започне да мига и страницата да се отпечата. Ако и сега не мига, провери добре ли е свързан кабелът за данни — този, който свързва компютъра и принтера.

Ако и сега не стане, търсиш още информация. По-скъпите принтери пристигат с книжка — ръководство за потребителя, с дискове с драйвери, понякога и с разни програми. По-евтините ги продават без книжка — изтегли си я от страницата на фирмата производител и я разгледай.

Страница: А. И.
Електронна поща
Дата на публикуване: 15.V.2014
Последна редакция: 28.IV.2023
Съобразено с
html5/css3